head logo femap IDAPA Logotip
El Festival de Música Antiga dels Pirineus no és una suma de concerts sinó un projecte de territori que treballa per contribuir al desenvolupament integral del Pirineu des del punt de vista econòmic, social, cultural, formatiu, turístic, etc.
Per aquest motiu actua, sempre en col·laboració amb els agents sectorials, en àmbits no musicals amb l’excusa de la música, i en concret:
 
Concerts i tallers en residències de tercera edat i centres amb col·lectius en risc d’exclusió social.
Compra de productes Km0 per als actes amb càtering, per als obsequis al personal voluntari i per a determinats clients de les nostres ofertes turístiques.
Contractació de serveis i personal en els municipis FeMAP.
Creació de packs turístics entrada al concert + hotel.
Visites culturals associades a cada concert.
Tot això fa que el FeMAP tingui una despesa aproximada de 200.000€ cada any en NIFs dels municipis que pertanyen al Festival i generi al voltant d’un miler de pernoctacions també anuals.
 
mapa 2023
 
 
El 2022 es va iniciar una nova acció, que porta el títol de CONCERTS AMB GUST, i que es realitza en interlocució amb les entitats associatives de productors i amb els ajuntaments que integren el Festival.
Es tracta de fer alguns concerts a horari de migdia (12.30h) i acompanyar-los d’un tast posterior on els productors tenen l’ocasió de vendre els seus productes.
 
Per la seva banda, l’IDAPA té com a missió principal impulsar el desenvolupament socioeconòmic integral de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Aran i la de contribuir al desplegament de les polítiques de planificació territorial de la Generalitat de Catalunya, especialment el Pla Territorial de l’Alt Pirineu i Aran.
 
CALENDARI DE CONCERTS AMB GUST EL 2023
 
DATA       LLOC                          PREVISIÓ DE PÚBLIC
08/07 Ossera (La Vansa i Fórnols) 50-60
09/07 Llessui (Sort) 50-60
29/07 Llívia 150
30/07 Covet (Isona i Conca Dellà) 100-150
05/08 Tremp 150
06/08 La Seu d’Urgell 150
13/08 Tiurana 50-60
14/08 La Pobleta de Bellveí (La Torre de Capdella)        50-60
15/08 Vilanova de Banat (Alàs i Cerc) 50-60
PRODUCTORS PARTICIPANTS
Els productors participants es decideixen a partir de les propostes de les entitats associatives, dels ajuntaments o directament a títol propi, en el benentès que cada any canvien i que el FeMAP i l’IDAPA vetllen perquè hi hagi un equilibri que representi totes les comarques.
 
TIPOLOGIA DELS PRODUCTORS
Per a 2023, com que hi ha 9 Concerts amb Gust, hi ha possibilitats per a:
 
9 cellers o cervesers
9 productors, entre formatgers, xarcuters, etc.
 
El FeMAP adjudicarà el concert concret a cadascun dels 18 productors i ho farà tenint en compte les seves entitats representatives, els ajuntaments i els consells comarcals. 
 
CONDICIONS PER ALS PRODUCTORS
El Festival abonarà al productor el consum que facin els assistents al concert. És a dir, no es demanarà al productor que cedeixi els seus productes amb caràcter promocional, sinó que seran facturats. Això sí, en el benentès que no es tracta de fer negoci sinó de compensar per l’element consumit.
Els 18 productors han de tenir la seva seu en el Pirineu. Tindran preferència els qui tinguin la seu en algun dels 40 municipis participants del Festival, la llista dels quals és al final d’aquest document.
El productor haurà d’estar present en el tast per poder explicar virtuts dels productes i per vendre unitats del producte ofert en el tast o qualsevol altre producte de la seva marca. Es recomana assistir-hi amb datàfon.
El productor ha d’emplenar un formulari web en què farà constar quins concerts li interessen o quins no li interessen en cap cas.
S’admeten propostes fins al dia 20 d’abril de 2023.
 
PLANTEJAMENT PROMOCIONAL
El FeMAP tindrà el 2023 un total de 54 concerts, 9 dels quals aniran diferenciats amb algun distintiu que indicarà que són CONCERTS AMB GUST.
Els productors adjudicats a cada concert tindran una imatge visible amb el logotip de la seva marca en els suports físics del FeMAP.
El FeMAP i l’IDAPA editaran uns flyers exclusius amb els 9 concerts i els 18 productors, dels quals es facilitaran els exemplars que cada productor desitgi perquè els pugui distribuir en la seva botiga.
El FeMAP tindrà en compte les marques dels productors en fer la seva promoció a xarxes d’aquests concerts.
 
AJUNTAMENTS FEMAP 2023
 
ANDORRANOGUERA          ALT URGELL
Encamp
Sant Julià de Lòria
Tiurana Alàs i Cer
Coll de Nargó
Estamariu
Montferrer i Castellbò      
Organyà
La Seu d’Urgell
La Vansa i Fórnols
PALLARS JUSSÀ ALTA RIBAGORÇA PALARS SOBIRÀ 
Castell de Mur
Isona i Conca Dellà
La Pobla de Segur
La Torre de Capdella      
Salàs de Pallars
Tremp
Vall de Boí Baix Pallars
Espot
Esterri d’Àneu
Farrera
La Guingueta d’Àneu
Lladorre
Sort
BERGUEDÀ RIPOLLÈS CERDANYA
Avià
Bagà
Berga
Camprodon
Llanars
Ripoll
Sant Joan de les Abadesses      
Alp
Ger
Llívia
Puigcerdà
ROSSELLÓ ERA VAL D'ARAN SOLSONÈS
Pesillà de la Ribera Bossòst Riner
GARROTXA VALLESPIR  
Sant Feliu de Pallerols       Els Banys d’Arles
 
 

S’admeten propostes fins al dia 20 d’abril de 2023

 
banner gust
fotos gust